sâmbătă, 10 aprilie 2010

ce este fericirea?


Fericirea este un lucru atat de complex, un veritabil unicat si cu numeroase infatisari. Fiecare vede, intelege si isi doreste o fericire numai a lui; asa cum o vede el. Unii gasesc fericirea doar in bani sau in bunuri materiale, altii in sex si unii mai speciali in dragoste. De ce ii numesc "speciali" pentru ca sunt foarte putini. Sunt pe cale de disparitie. Asa cum protejam animalele, plantele care sunt pe cale de disparitie astfel ar trebui sa ocrotim aceste fiinte speciale si sa le oferim tot ce e mai bun pentru ca doar ei mai au omenescul in ei. Nu ai dreptul sa judeci pe altii. Fiecare are o singura sansa de a face ceva cu ce l-a inzestrat Cel de sus. Fiecare are dreptul sa isi creeze fericirea pe care o vrea. Dar oare cu fericirea te nasti sau trebuie sa ti-o creezi ? Recent am auzit ca englezii sau americanii au realizat un studiu pe mai multi oameni si au descoperit ca fericirea este un lucru cu care te nasti; fericirea nu ti-o "produci". Am ramas surprins si in acelasi timp suparat. Mi-am dat seama ca intr-un fel acesti oameni au dreptate. Daca o persoana se bucura toata viata de ceea ce primeste, realizeaza sau i se intampla (chiar si de lucruri marunte pentru care alte persoane nu ar simti nimic) atunci aceasta persoana este intradevar fericita. Dar daca cineva simte o satisfactie doar cand primeste ceva scump sau daca va fi promovat la locul de munca si in rest este plictisit si fara nicio motivatie de a mai trai, atunci aceasta persoana nu este fericita si nici nu va fi vreodata. Aceasta fiinta va fi tot timpul nemultumita si gandul care il framanta il face invidios si il obliga sa-si doreasca ce au ceilalti. Asadar daca nu esti fericit de la inceput si nu stii sa apreciezi ceea ce ai si chiar ceea ce nu ai nu vei fi fericit niciodata. Cu siguranta ca vei avea satisfactii de moment, dar sunt doar niste sclipiri si nimic mai mult. Viata este grea, este o lupta continua care nu se mai termina decat in ultimul moment. Eu cred ca fericirea este o speranta continua care iti da putere, ambitie si motivatie, care te obliga sa lupti si sa nu te dai batut. Aceasta iti promite in final fericirea pentru care ai luptat si ai muncit o viata. Dar fericirea difera de la un om la altul,nu? Altii cred ca vor fi fericiti numai daca se casatoresc si au copii, altii daca reusesc sa fi avut la viata lor un numar considerabil de femei/barbati in pat. Unii se vad fericiti facand baie in lapte si miere, altii se arunca in munca si nu mai vor sa iasa din acest ciclu vicios. Si totusi exista si unii care isi pierd orice speranta si renunta la lupta. Se merita sa renuntam la o sansa atat de unica? La o demonstratie de curaj si perseverenta? Nu cred. Si ca sa inchei intr-o nota optimista, eu cred ca exista fericire. Fie ca te nasti cu ea, fie ca nu, fie ca vezi fericirea in 10 lei, intr-o pereche de pantaloni Gucci sau intr-o masina traznet, fericirea EXISTA ! Dar fericirea se atinge DOAR in doi !!!

18 comentarii:

Rafael spunea...

fericirea e un lucru marunt

Păpară Cristian spunea...

e o aspiratie ... eu cred ca fericirea adevarata ne asteapta dupa viata asta trecatoare:)

daninho spunea...

completand-l putin pe Rafael eu zic ca a fi fericit inseamna sa te bucuri de orice lucru marut :)

Păpară Cristian spunea...

da, sa traiesti clipa, sa nu ai aspiratii prea inalte, ca nici dezamagirea sa nu fie atat de mare:D oricum eu zic ca sa zici ca fericirea e un lucru marunt e cu totul diferit de ipoteza ta ... a ta e adevarata, dar pentru mine cel putin fericirea e cel mai important lucru:D

Păpară Cristian spunea...

una e sa zici sa te bucuri de orice lucru marunt si alta e sa zici ca fericirea e un lucru marunt ... fiecare cu parerea lui; fericirea trebuie personalizata, nu este un algoritm:)

Solitary Thoughts spunea...

de ce imi pari cunoscut?

Păpară Cristian spunea...

hmmm ... nu stiu de unde m-ai putea cunoaste:)))

Unknown spunea...

nu conteaza contextu ci momentu?!
:*

Păpară Cristian spunea...

zise presedintele fan-clubului <> de la medias :))) :*

Unknown spunea...

:))
sper ca mai is ceva membrii altfel trebe sa suporti TU consencintele. e?
:*

Păpară Cristian spunea...

i-am dat pe toti afara:> numai eu vreau sa suport consecintele, trust me !:)))

Unknown spunea...

a da? o sa rezisti? sigur sigur? :-?
[tocmai fac faza din mama mia stii ce zic? :>]

Păpară Cristian spunea...

:))) =))) :*

Unknown spunea...

stiam eu! :*:*

daninho spunea...

Inscrie-te si tu la Medias Blog Awards 2010! :)

ioana spunea...

imi place foarte mult cum scrii :)

Anonim spunea...

Fericirea se poate realiza in doi, bine spus.

Florea Mihai Ionut spunea...

frumos articol:D

:) FERICIREA exista intr-adevar atunci cand o impartasesti cu cineva si de aici pornesc doua cai ce se intrepatrund: 1. fericirea impartasita alaturi de oameni care trebuie inteles ca e diferita de placere si se atinge foarte rar, e magica si schimba trupul, mintea si legatura dintre oameni si 2. fericirea impartasite intre om si Dumnezeu ca relatie intima in meditatie....cand nu mai cauti fericirea si nu faci nimic altceva decat sa o lasi sa te patrunda. exact atunci cand o cauti ea dispare, nu mai e autentica...fericirea autentica vine pe neasteptate, cand tu(eul) nu mai esti acolo si ramane doar esenta.